zapach
758
korpus
715
metafory
Słowo kluczowe tematu metaforycznego występuje w korpusie 758 razy.
Metafory
- akcentem zapachu zieleni
- akcenty aromatyczne są i tutaj doskonale wyczuwalne
- akcenty chmielowe w zapachu
- akcent zapachowy
- akordem marakui
- akordem skórzanym
- akord owocowy
- akord zapachowy szypru
- akord zapachu
- aksamitna woń wanilii
- aksamitnością zapachu
- alkohol jest przebiegle ukryty
- Amerykańskie chmiele skontrowana potężną wonią słodowości
- aromacie kwaśnych czereśni
- Aromat: Kolendra i gałka muszkatołowa grają pierwsze skrzypce
- Aromat: Na pierwszym planie zdecydowanie nowofalowe chmiele
- Aromat chmielowy bardzo fajny, mocny
- Aromat chmielowy jest skupiony głównie na akcentach cytrusowych
- aromat chmielowy nie walczył o dominację ze słodowością
- Aromat dosyć stonowany
- Aromat dość delikatny
- aromat dość delikatny
- Aromat jest bardzo czysty
- Aromat jest bardzo zbalansowany.
- Aromat jest zbalansowany
- Aromat lekko oranżadowy
- aromat mariażu mandarynki ze słodką pomarańczą
- Aromat piwa jest czysty
- aromat piwa Westvleteren jest wręcz ubogi
- aromat róży wpleść w zapach
- Aromat spalony
- aromat tej kawy nie zwala z nóg
- Aromat uzupełniają brzoskwiniowe estry i słodowa podbudowa
- aromat w którym wszystko razem gra
- Aromaty ananasa i melona przeplecione
- aromaty chmielowe uciekają w eter jako pierwsze
- aromaty cukru pudru - wszystko intensywne i nachalne
- Aromaty cytrusów przeplatają się z morelami i brzoskwiniami
- aromatyczna koncentracja wina
- aromatycznej bomby
- Aromatycznie potężne wino
- Aromatycznie w kierunku czerwonych owoców
- aromaty czyste
- aromaty czyste
- Aromaty delikatne
- aromaty lekkich żywic
- Aromaty róży i wiciokrzewu rywalizują tu ze sobą i jest to walka naprawdę zażarta, okraszona owacjami cytrusów i jabłek.
- Aromaty wyważone
- aromaty żywic wylewają się wręcz z butelki od razu po otwarciu
- artykulację zapachu piżma
- atakuje nas chłód kadzidlany
- atomat bardzo ciekawie gra z nutami słodowymi
- Bardzo czysty aromat piwa, brak skaz
- bardzo czystym cytrusowo-kwiatowym, egzotycznym aromacie
- bardzo czysty zapach
- bardzo nikłe cytrusy w zapachu
- bardzo silna żywiczność zapachu amerykańskich chmieli
- bardzo silny aromat przejrzałych brzoskwiń
- Bardzo słabo czuć wanilię i cynamon.
- bardzo wyrazista won peonii
- bardzo wyraźne zielone oliwki
- Bardzo zbalansowany bukiet zapachowy
- Bardzo zbalansowany i przyjemny aromat.
- bazie zapachu
- bez nut zapachowych przypiekanych
- białych, zakurzonych piżm
- bogactwo amerykańskiego chmielu
- bogatej nuty zapachowej
- Bogaty, zacny aromat
- bogaty aromat piwa
- bogaty profil aromatyczny
- brak mocy zapachu
- bukiecie wina
- bukietem zapachowym
- bukietem zapachowym
- bukietem zapachowym
- bukiet zapachowy
- Bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy
- Bukiet zapachowy łączył w sobie aromat świeżo pieczonej wołowiny, mieszanki ziół, pomidorów i cebuli
- bukiet zapachowy truskawko-malinowy, słodki
- całość zapachu jest mocno zbalansowana, wonna
- Całość zapachu jest solidna
- chłodną wonią konwalii
- chłodne kadzidło frakońskie
- chłód kadzidlany
- Chmiele w zapachu pewnie były wcześniej znacznie silniejsze
- chmielowość uleciała sobie
- chropowata woń skóry
- ciekawa nuta zapachowa kojarząca mi się z yerba mate
- ciekawie grają nuty typowo weizenowo-żytnie
- ciemne nuty obecne w zapachu
- cieniem aromatów fiołka
- cień zapachu młodego włoskiego orzecha
- ciepła woń ambry
- Cierpka żurawina
- cierpkość zapachu karmelu
- Cyklamen i bergamotka czają się gdzieś w tle.
- czai się dysonans aromatyczny
- czai się lekki diacetyl
- czereśniowo-grzybowym bukiecie zapachowym
- czysty zapach piżma
- Dalej grają winne nuty beczki
- delikatna chmielowość zapachu
- delikatna nuta zapachu
- delikatna słodowość zapachu piwa
- delikatna woń
- delikatna ziołowość
- delikatne aromaty karmelu
- delikatne estry owocowe
- Delikatne nuty zapachowe pieprzne i korzenne.
- delikatne owocowe estry
- delikatne zapachy cytrusów
- delikatne żywice
- Delikatnie kwiatowy aromat chmielu.
- delikatnie pachnie
- delikatnie słodką wonią
- delikatny, ciepły zapach piżma
- delikatny akord zapachowy
- delikatny ananas w zapachu
- delikatny aromat
- Delikatny aromat
- delikatny aromat cytryny
- delikatny kwasek zapachu
- delikatnym akordem zapachowym
- delikatnym aldehydem octowym
- delikatnymi nutami zapachowymi
- delikatny zapach
- delikatny zapach chmielu
- delikatny zapach pysznego jedzenia
- diacetyl przykrył aromat chmielu
- Diacetylu, moje nemesis
- Diacetylu spotykamy się raz jeszcze.
- Diacetyl znacznie silniejszy
- dobrze znanym bukiecie zapachowym
- dojrzały aromat
- dojrzały nos
- Dominują tropikalne owoce, przez które przebijają się zapachy kwiatowe.
- Dopiero po pewnym czasie pojawiają się nuty słodowe
- doskonale wykonany zapach piwa
- Dosyć słodki zapach.
- dotknąć woń
- drapieżny zapach
- drzewne akordy
- drzewnej barwie zapachu
- drzewno-żywicznych nut zapachowych
- dymna nuta zapachowa
- dyskrecji zapachu
- dysonans aromatyczny
- dzikie fenole
- elegancką nutę zapachową
- elegancko podszyte jest słodową nutą zapachu
- elementy owocowe w zapachu
- Fajnie to gra w zapachu piwa
- feeria aromatów owocowych
- feerią ciemnych aromatów
- gamę aromatów
- genialnym zapachu
- genialny zapach róży
- Gęsty musi być również zapach
- Główną rolę grają natomiast cytrusy
- gra aromat
- grają nuty zapachowe wędzone
- harmonijny bukiet zapachowy
- herbaciany ton zapachu
- ich zapach bardzo trudno ujarzmić
- idealnie komponują się z aromatami piwa
- intensywnie animalna woń
- jakieś lekkie akcenty zapachowe
- jaśminowo-herbacianym tchem
- kadzidlanych klimatów
- kadzidlanym akordem
- kadzidło frakońskie, które maluje mi obraz przesiąkniętego oparami kadzidlanymi drewnianego wnętrza kościelnego
- kamiennym tle zapachu
- Kardamon zawsze jest nutą sprzeczną.
- kawy dopieprzono bez sensu i praktycznie zabiła wszelkie inne aromaty
- klimatem zapachu
- kompozycję zapachową
- kremowa woń wanilii
- kremowej wanilii
- krystalicznie zimną woń
- kwasek zapachu
- kwasem zapachu
- kwaskowatością zapachu
- kwaskowatość zapachu
- kwaskowatość zapachu
- kwaskowaty aromat
- kwasowość zapachu
- kwaśnej stronie mocy zapachu
- kwaśnej woni
- kwaśny zapach yuzu i petitgrain
- kwiatowo-tropikalnym bukiecie zapachowym
- lasami owocowych i kwiatowych estrów
- leciutka kwaskowatość zapachu
- lekka cierpkość zapachu karmelu
- lekka kwaskowatość zapachu
- Lekka nuta cytrusowa w zapachu
- lekka nuta zapachu
- lekka paloność w zapachu
- lekka paloność zapachu
- lekka pylistość zapachu
- lekka słodowość
- Lekka słodowość
- lekka słodowość zapachu
- Lekka słodowość zapachu
- lekka słodycz zapachu
- lekka słodycz zapachu
- lekka woń czarnej porzeczki
- lekka woń wędzonki
- lekka żywiczność zapachu
- lekką wanilią
- lekką woń zielonej herbaty
- lekki aldehyd octowy
- lekki aromat słodu
- Lekkie aromaty winne
- lekkie cytrusy w zapachu
- lekkie estry
- lekkie estry owocowe
- Lekkie estry owocowe i kwiatowe
- lekkie fenole
- lekkie nuty tytoniowe
- lekkie nuty zapachowe
- lekkie piżmo
- lekkie zapachy żywic i cytrusów
- lekkie żywice w zapachu
- lekkim akcentem zapachowym
- lekki smak wędzonki
- lekki zapach
- lekki zapach chmielu
- lekki zapach kiszonki
- lekki zapach mango
- lekki zapach popiołu
- lekki zapach siana
- lekki zapach ziarna
- lekko cytrusowy zapach
- Lekko korzenny aromat
- lekko słodki zapach
- Lilia w tych perfumach przypomina mi umalowaną Myszkami Miki salę szpitalną dla dzieci.
- liście geranium i fiołka zatonęły w zapachu sandałowca
- lżejsze zapach piwa Raging Bitch z Flying Dog
- lżejszych woni
- łagodny zapach
- mięcie pieprzowej, świeżo suszonej i bardzo mocno pachnącej
- miłym zapachem
- miły zapach
- mleczną nutę zapachową
- mleczne nuty zapachu
- mniejszy aromat chmielowy
- mnogość ciekawych nut pieprznych i fenolowych
- mocarnych woni palonych liści tytoniu
- mocną woń słodowości
- mocny zapach yuzu i petitgrain
- można pić piękne wina nie tracąc rozumu
- mydlano-pudrowe obłoczki zapachu
- Na dalszym planie aromaty z ciemnego słodu i palone
- Na dalszym planie zapachu znajduje się słodycz
- Na drugim planie majaczy aromat ciemnego słodu.
- Na drugim planie zapachu słodowość i estry owocowe
- najbardziej czarujących aromatów
- Najmniejszych oznak starości w bukiecie wina.
- Na mojej skórze pojawiła się paczula
- na pierwszym planie zapachu
- Na pierwszym planie zapachu aldehyd octowy
- Na pierwszym planie zapachu słodowość
- Na pierwszym planie zapachu wędzonka
- na pierwszy plan wysuwa się zapach wodnej lilii
- Narkotyczna, odurzająca woń paczuli
- na scenę wchodzi lawenda
- na tym obliczu zapachu spoczął słodki, waniliowy puder
- Nie brakuje zapachowi mroku
- Nie brakuje zapachowi tajemnicy
- Nieco utleniony nos Micante 2011 aromatycznie dryfuje w stronę mango, cytrusów i trawy
- niedojrzała woń
- niemal namacalną wonią otępiającej gorzały
- nienachalną słodyczą zapachu
- nie przepadam za perfumami jadalnymi
- Niesamowicie złożony aromat
- niesłodkie aromaty cytrusów
- nieśmiała projekcja zapachu
- nieśmiało daje się wyczuć zapach
- Niezwykła głębia w aromatach
- No i woń śliwki ma fioletowy kolor
- Nos atakuje cytrusem i kwiatkiem jabłonki, mokrym kamieniem.
- nuta alkoholowa
- nuta cytrusów
- nutami zapachowymi końskiej derki
- nutami zapachowymi tytoniu
- nutami zapachu grejpfruta
- nuta zapachowa
- nuta zapachowa
- nuta zapachowa
- nuta zapachowa
- nuta zapachowa
- nuta zapachowa
- nuta zapachowa kwiatu brzoskwini
- Nuta zapachowa tej byliny
- nuta zapachowa wanilli w winie
- nuta zapachowe palone
- nuta zapachu kadzidła
- nuta zapachu tuberozy
- nutą kwiatową
- nutą owoców tropikalnych
- nutą zapachu rozmarynu
- Nut ciemnych nie stwierdzono w zapachu
- nut drożdżowych w zapachu
- nutki zapachu czarnego bzu
- nut typowo winnych
- nut wędzonki w zapachu
- nuty chmielowe
- nuty chmielowe
- nuty chmielu
- nuty czekoladowe
- nuty czekoladowe i palone
- nuty karmelowe w zapachu
- nuty koniakowe
- nuty obecne w zapachu
- nuty owocowe i ziemiste
- nuty palone
- nuty słodowe
- nuty tytoniowe
- nuty zapachowe
- nuty zapachowe
- nuty zapachowe limonkowe i ziołowe
- nuty zapachowe palone
- nuty zapachowe siarkowe
- nuty zapachowe wędzonki
- nuty zapachowe ziołowe
- nuty zapachu męczennicy
- nuty zapachu wychodzą
- nuty zapachwe kwiatowe i owocowe
- Nut zapachowych
- nut zapachowych karmelowych i melanoidowych
- nut zapachowych trawiasto-cytrusowych
- nut zapachu żywicznych i cytrusowych
- obecne w zapachu piżmo przedstawiono dostatecznie wyraziście
- obecne w zapachu piżmo zręcznie zmiękczono
- obłoku różanego zapachu
- obraz zapachu kardamonu
- ocean aromatów
- ociepla zapach
- oczarują nozdrza aromatami
- Od początku w zapachu gra chmiel
- odpowiada nuta zapachowa lawendy i imbiru
- Od progu powitał mnie zapach grzybów.
- odrobinkę pieprzne aromaty
- Ognisty zapach
- olfaktorycznego spektrum
- orientalnym, suchym i gorącym zapachem
- ostra nuta alkoholowa
- ostra woń paczuli
- ostrość nut zapachowych
- ostry i chłodny zapach
- ostry zapach
- ostry zapach tytoniu
- owacjami cytrusów i jabłek
- owocowy bukiet zapachowy
- pachną bardziej liniowo
- pachną bosko
- pachną słodko
- pachnieć sensualnie, kusicielsko
- pachnie delikatnie wanilią
- Pachnie jak Weizen/Roggen, dosyć słodko
- pachnie to lekko i przyjemnie
- Paczula otacza swoim ciepłem
- paczula zalana wytrawną, cierpką słodyczą
- palone nuty zapachowe
- Pełny aromat piwa
- perfumy są tak samo ciepłe
- pieprznymi nutami zapachowymi
- pieprzowe nuty
- Pierwsza atakuje receptory słodycz
- pierwsza nuta zapachowa słabnie
- pierwsza nuta zapachu to wędzona śliwka
- pierwszoplanowych aromatów
- piękną wanilią
- pikantne fenole
- piwo nie zamierza zgwałcić zatok zapachem
- plącze się także zapach rozmarynu
- Płynie rzeka autolizy
- Po chwili pojawiają się nuty czekoladowe
- Początkowe pieprzowe nuty zapachu, to jak pierwsze iskierki między kochankami.
- podbudowane sporą ilością aromatów
- podszyciem zapachu
- podszyte nutami zapachowymi
- pojawiają się cytrusy
- pojawiają się nuty zapachowe
- pojawiają się wszystkie ciemne nuty
- pojawia się nuta alkoholowa
- Po ogrzaniu w tle czai się lekki diacetyl
- Po około 3 godzinach na skórze czuję głównie tę dość przyjemną gorycz.
- po równo grały aromaty czerwonych owoców i spalonego kabla
- postać skostniałą zapachu
- postać zimną zapachu
- potędze aromatów
- Potęga suszonych owoców
- potęga zapachu wiśni
- potężna słodowość w zapachu
- Potężna słodowość zapachu
- potężną wonią słodowości
- potężny aromat
- potężnym akordem zapachowym
- Potężny zapach
- powietrze pachnie upałem
- Po wwąchaniu w tle zapachu leciutka kwaskowatość.
- profil aromatyczny
- profil aromatyczny
- profil aromatyczny
- profil aromatyczny
- profil smakowy piwa
- Profil wybitnie czysty.
- Profil zapachowy
- profil zapachu
- profil zapachu jest skomplikowany
- projekcja zapachu
- przebłyskami zapachu
- przekrojem estrów
- przełamać ostrość zapachu
- przełamać ostry zapach słodyczą
- przyciężkawy kadzidlany zapach
- przy dłuższym myszkowaniu w zapachu
- Przyjemny, zbalansowany zapach
- pudrowej scenie zapachu
- pylistość zapachu
- Równolegle do tej nuty zapachowej
- różany dym zapachu
- różową słodyczą zapachu
- rześką kwaskowatością
- Sam zapach zadziwia ostrością
- Są obecne lekkie mleczne nuty zapachowe
- serowe nuty w zapachu
- siarkowa nuta zapachu piwa
- siejąc octem w aromacie
- silnie aromatyczne
- silniejsze są nuty zapachowe
- silny aromat słodowy
- silny zapach
- silny zapach cytrusów
- Siła i moc amerykańskich odmian chmielu
- skomplikowany zapach
- skoncentrowanym aromacie cytrusów
- skrzypiącej bazie zapachowej
- Słodka nuta
- słodkawy aromat owsa
- słodkawym zapachem
- Słodkawy nosek
- słodką wanilią
- słodkie aromaty
- słodkiego zapachu
- słodkie nuty zapachowe
- słodki zapach
- Słodki zapach
- słodko pachnąca
- Słodko pachnieć
- słodową nutą zapachu
- Słodowość miesza się z płatkami
- słodyczą, która była zbyt natarczywa
- słodyczą, która była zbyt ostra
- słodyczą woni wanilii i śliwki
- słodyczą zapachu
- słodyczą zapachu
- słodyczą zapachu
- słodycz podszyta kwaskowatością
- słodyczy aromatów
- Słodycz zapachu
- słodycz zapachu
- słodycz zapachu
- słodycz zapachu
- słodycz zapachu
- słodycz zapachu
- słodycz zapachu
- słodycz zapachu
- Słodycz zapachu słabsza
- słonym zapachem
- soczyste wonie róż
- soczysty aromat świeżych pomarańczy
- solidna słodowość
- Solidna słodowość zapachu
- solidna słodycz
- solidną słodowością zapachu
- solówka cyklamenu i bergamotki nie nadchodzi
- sosnowa nuta zapachu
- Specyficzny chmiel, walący swoją albiońską proweniencją
- spodziewałem się mega jebnięcia aromatu
- Spora słodowość w zapachu
- stonować ostrość zapachu
- stonować zapach słodyczą
- suchego, puszystego zapachu kłębu cukrowej waty
- suchej bazie zapachu
- Susz tej yerba mate pachnie lekko pieprzowo
- susz wydaje się trochę słodki w zapachu
- symfonii zapachów
- sympatyczne piżmo
- syntetyczne akordy kaszmiru i bobu tonka
- szeroką gamę
- szeroką gamę aromatów
- średni diacetyl
- Średni to krajobraz zapachowy
- świeża woń
- świeże aromaty dzikich kwiatów i egzotycznych owoców
- Tej samej cytrusowości uderzającej jako pierwszy akord bukietu
- Ten aromat rumowy dodany do piwa jest tak silny
- To atrakcyjny aromat wina
- tonie trawiasto-kwiatowym
- toporna słodycz zapachu
- uderzała bukietem zapachowym
- ułożony aromat piwa
- uwypuklić akcenty zapachowe
- wali czarną porzeczką
- walnięcia kwasem po nozdrzach
- W aromacie nie ma cienia
- W aromacie nie ma przyprawowej słodyczy
- W aromatach dominują wciąż nuty słodkich przypraw.
- W butelce grają przede wszystkim zapachy ciemnych słodów
- Wesoło prószy diacetyl.
- Wędzonka jest gdzieś w tle zapachu
- Wędzonka jestna piątym planie zapachu.
- Wędzonka jest tylko sugestią w zapachu.
- wilgotnawą wonią róży
- wina bogatego aromatycznie
- Wino aromatycznie ascetyczne, wątłe wręcz
- wino atakuje aromatem truskawek, poziomek i gałki muszkatołowej
- wino jest w swych aromatach dosyć powściągliwe
- wino Le Bel Olivier atakuje aromatami jabłek, miodu i cytrusów
- wino lekkie w aromacie
- wino powściągliwe w aromatach
- wino z bogatym aromatem
- wino z oprószonym migdałem nosem
- Wiosenny zapach róż
- w niesamowitej dyskrecji zapachu
- w nosie bardzo delikatne i uderza w pewien miły, miodowo-bazyliowyton
- W nosie sporo nieprzyjemnej zieloności
- W nosie wino niezwykle świeże.
- W nosie wyrazisty owoc
- wodnista woń
- wodnistym zapachem ogórka
- wokół zapachu liści tytoniu
- wonie żywic nie są wysunięte na pierwszy plan
- woń między cedrowymi gałązkami
- woń okraszona nierozróżnialnymi kwiatami
- woń owoców o aksamitnej skórce
- woń paczuli naturalną, wyrazistą
- woń paczuli noszalną
- woń pozbawiona swojej charakterystycznej słodyczy
- woń przyprawy jest zielona
- Woń rozwija się
- woń róży jest bardziej kwaśna
- woń róży jest ciut słodka
- woń róży jest jeszcze w pąku
- woń róży jest nie do końca dojrzała
- woń róży podrasowana cytrynami migoczącymi w tle
- woń róży sportretowana jest w nich w zbliżony sposób
- woń staje się coraz delikatniejsza
- woń tuberozy, choć dziewicza swoją niewinnością kusi, przyciąga, prowokuje
- woń wiśni uderzała po nosie
- woń zielonej herbaty jest przejrzysta
- woń zielonej herbaty z odrobiną charakterystycznej goryczki
- woń zmysłowych owoców
- współgrają z aromatami
- wszystkie składowe aromatu piwa siedzą na swoim miejscu
- w tle aromat pieprzowych fenoli
- w tle jest jeszcze kiszonka i aromat kwasu mlekowego
- w tle lekki aldehyd octowy
- W tle owocowe i kwiatowe estry.
- w tle po dłuższym wwąchaniu wyczuwalny jest aromat podobny do tego jaki mają kredki świecowe
- w tle przewija się znana z piwa Pacifica nuta
- w tle zapachu
- w tle zapachu
- W tle zapachu
- w tle zapachu
- w tle zapachu
- w tle zapachu ciemne słody
- W tle zapachu ciemne słody
- w tle zapachu cytrusowo-sosnowy aromat
- w tle zapachu delikatna orientalna nuta kadzidła
- W tle zapachu delikatne owocowe estry
- W tle zapachu delikatny aromat chilli
- W tle zapachu estry owocowe
- W tle zapachu fenole
- w tle zapachu jest kawa
- W tle zapachu majaczy DMS
- W tle zapachu majaczy słód
- W tle zapachu majaczy wanilia.
- W tle zapachu nuta
- W tle zapachu przewijają się nuty
- W tle zapachu słodowość
- w tle zapachu słodowość
- W tle zapachu słodowość
- W tle zapachu świecą niesłodkie cytrusy, potem gasną
- W tle zapachu żywice i słodowość
- w tle zapachy z ciemnych słodów
- wychodzi retronosowo miodowy aromat
- Wyczuwalny alkohol, ale w tle zapachu
- wypiliśmy aromatyczną bombę, Château Chantegrive 2010
- wyraźna brzoskwinia
- wyraźna słodowość zapachu
- Wyraźne aromaty śliw, wiśni i czarnych porzeczek w winie
- wyraźny aromat
- wyraźnym akordem zapachowym
- wyraźnymi nutami zapachowymi
- wysłuchać woń
- występie zapachu
- wytrawny zapach irysa
- w zapachu dawka słodowości
- w zapachu delikatna wanilia
- w zapachu delikatna wanilia
- w zapachu delikatne estry owocowe i wanilia
- w zapachu gra delikatne toffee
- w zapachu gra słodowość
- w zapachu gra wędzonka
- w zapachu leciutka przyprawkowość
- w zapachu lekka wędzonka
- w zapachu lekkie estry owocowe
- w zapachu lekki karmel
- w zapachu majaczą co prawda nuty chmielowe, ale są one bardziej w tle.
- w zapachu mocny banan
- w zapachu nuty miodowe
- w zapachu nuty zielonego jabłka
- w zapachu piwa potężne cytrusy
- W zapachu pojawiają się głównie dojrzałe brzoskwinie i morele
- w zapachu pojawiają się nuty siarkowe
- w zapachu rozkwita tytułowa róża
- w zapachu szumi paloność i karmel
- W zapachu tle paloność
- W zapachu tle trochę estrów i palonych aromatów.
- w zapachu wychodzą jeszcze czerwone owoce
- W zapachu yerby czuję coś w tle
- W zasadzie aromat jest wręcz nikły.
- zaczynają brzmieć nuty słodowe
- zaczynają grać aromaty z chmielu
- zaczynają pojawiać się orzechy włoskie
- Zapach: Bardzo wysoka owocowość
- Zapach: Landrynkowo-karmelowata ulepkowatość
- Zapach: Likier orzechowy, w tle bardzo delikatne cytrusy
- Zapach: Mocna, cytrynowa herbata.
- Zapach: najlepszy regiment Jego Piwnej Mości
- Zapach: Nie jest szczególnie mocny.
- Zapach: Przede wszystkim gorzka, szlachetna czekolada. W tle palone słody, wanilia i owocowe estry
- Zapach: Zdecydowanie czuć, że jest tutaj cała szalka Petriego dobroci.
- Zapach: Zdecydowanie skupiony
- zapach brunatny
- Zapach był nieco rozmyty
- zapach chmielu, ale bardzo delikatny
- zapach chowa się, jak skromna panna, której umizgi kawalerów nie imponują
- zapach ciepłych ziół
- zapach drzewa jest słodki
- zapach irysa o kobiecym obliczu
- zapach jałowca o męskim obliczu
- zapach jest bardziej agresywny
- zapach jest ciekawy, intensywny, okazujący charakter
- Zapach jest delikatny
- zapach jest mniej aksamitny
- zapach jest niesamowicie urokliwy
- zapach jest przenikliwy jak promienie wschodzącego słońca
- Zapach jest rozgrzewający
- Zapach jest słodki
- zapach jest stonowany
- Zapach kojarzy się dosyć słodko
- zapach kremu jest lekko słodki
- zapach kwiatowy nie jest ani zbyt ostry
- zapach kwiatowy nie jest surowy i odpychający
- zapach lekkiego banana
- Zapach – lekkie żywice
- Zapach maski jest słodki
- zapach miesza się zgrabnie ze szczyptą, dosłownie szczyptą, goździków.
- zapach może przybrać postać
- zapach nie będzie się naprzykrzał
- zapach nie ma żadnej cechy wybujałej
- zapach nosi się niesamowicie lekko
- zapach olejku jest "ciepły"
- zapach olejku jest słodki
- zapach oudu trzyma się na uboczu
- zapachowe nuty cytrusowe
- zapachowe nuty owocowe
- zapachowy akord ambry
- zapachowy akord skóry
- zapachowych nut słodowych
- zapachów podszytych solidną słodowością
- zapach palonych ziaren wodził nas za nos
- zapach pełny
- zapach pieprznych fenoli
- zapach piwa to grecka tragedia w trzech aktach.
- zapach piwa tylko obrał trochę inną drogę
- zapach piżma jest ciepły
- zapach piżma jest delikatny, ciepły
- zapach piżma jest kształtny
- zapach piżma zaserwowany w mocno ugrzecznionej formie
- zapach podbity wanilią
- zapach równoważy moc fenoli
- Zapach się ociepla
- zapach słodkiego pudru
- zapach szlachetnej lilii
- zapach świeżych listków bazylii
- zapach to bogactwo dwóch owoców tropikalnych: mango i marakui
- zapach to cedrowe gałązki
- Zapach toć to miętowo-malinowa galaretka
- zapach to dziwna ciecz
- zapach to festiwal goździków
- zapach to matowa wanilia
- zapach to miękka wanilia
- zapach to puder
- zapach to skropione rosą kwiaty
- zapach to słodki, waniliowy puder
- zapach to wagony cytrusów, żywic i owoców tropikalnych
- zapach to wilgotnawe drewienka
- zapach to wygładzone drzewo
- zapach to zielonkawe drewienka
- zapachu świeżych szyszek
- Zapach wydaje się być bardziej aksamitny
- Zapach wydaje się być zgrany
- zapachy: papaja, awokado i marakuja defilują tłumnie i dumnie
- zapachy bardziej ciepłe
- zapachy chmielów są bardzo nikłe
- Zapach yerby jest mocno miętowo-ziołowy
- zapachy gałki muszkatołowej i kardamonu brzmią przyjemnie
- zapachy łatwiejsze w odbiorze
- zapachy w wersji EdP rozwijają się inaczej…
- zapachy wychodzą na pierwszy plan
- zapach zbalansowany
- zapach zdecydowanie bardziej ukierunkowany na kwasowość
- zapach z gracją przeobrażono w emanującą zmysłowością, niezwykle przystępną dla nosa formę piżma
- Zapach z kwaskowatym podszyciem
- zapach z matero jest słaby, czuć yerbę i pozostałe zioła
- Zapach z paczki jest słaby
- Zapach żelu jest ładny
- Zapach żelu jest znikomy
- Zapach „młody”
- zapomnijcie o spontanicznie wpadających w nos obłoczkach
- Zaraz po nim pojawiają się fantastyczne aromaty cytrusów
- zbalansowanie zapachu piwa
- zbalansowany aromat
- zbalansowany i przyjemny profil smakowy
- Zbalansowany zapach
- zbalansowany zapach
- z całą baterią związanych z chmielem aromatów
- zdecydowany jest tutaj aromat kawy
- z dominującą nutą białych kwiatów i jabłka
- z dymem w tle zapachu
- zepsutej zieloności zapachu
- ze słodkimi przebłyskami zapachu
- zgubiły się chmielowe aromaty
- ziarnisty aromat
- zielone aromaty
- zimnych kadzidlanych klimatów
- ziołowo-zielone perfumy
- Z kolei wersja butelkowa ma owszem kawę, bardzo wyraźną.
- zmysłową słodyczą zapachu
- zmysł węchu zostaje zaatakowany doznaniami
- znana z zapachu piwa Pacifica nuta
- zobaczyć woń
- z przyjemną nutą zapachową pieprzu
- żurawina podbudowana karmelową słodowością
- żywiczną słodyczą
- żywicznej bazie zapachu
- żywiczny charakter zapachu
- „Diacetyl” wciąż na pozycjach i walczy.

1 z 1
TEMAT: [zapach] piżma
RAMA ŹRÓDŁOWA: ZWIERZĘ DZIKIE
ELEMENT RAMY: cecha zwierzęcia dzikiego
RAMA DOCELOWA: ZAPACH
ELEMENT RAMY: zapach
(...) Piżmo zajmuje szczególne miejsce w sztuce perfumeryjnej i zważywszy na specyficzne właściwości tego składnika trudno się temu dziwić… jego intensywnie animalna woń wybornie podkreśla głębię perfum, dodając im aury niemal cielistej zmysłowości… inną niewątpliwie kluczową cechą piżm, jest ich pozytywny wpływ (...)